tiistai 16. joulukuuta 2008

Niskasta kiinni




Ah, lähes hävettää tuo edellinen postaus surkeuksineen. Vaikka totta onkin joka sana. Mutta eihän se elämä muutu surkuttelemalla. Vaan ajattelemalla ja tekemällä. Olen mietiskellyt, mitä tehdä tällä vapaa-ajalla, jota nyt on siis enemmän. Ja kolme asiaa on noussut selkeästi muiden edelle.

Joulukortteja kirjoitellessa on tullut ajateltua paljon ystäviä. Heitä, joita viimeisen kahden vuoden aikana ei ole muistanut riittävästi. Koska lapset eivät asu enää kotona, yhteydenpito heidän kanssaan on ollut etusijalla. Ja tietysti lastenlasten kanssa. Loppuvuodesta isompi lapsenlapsi on ilahduttanut meitä välillä juttutuokioilla skypessä. Pääosin hän kuuntelee puhettamme sekä vastailee kysymyksiimme "ei" tai "joo", kuten kaksivuotias ikään. Ja välillä hän kuuntelee ja katselee lyhyitä satujuttuja - silloin ovat nuket ja nalletkin apunamme. Sitten rakkaisiin vanhoihin ihmisiin on yhteydenpito ollut etusijalla. Mutta koen, että siskon perheeseen sekä joukkoon ystäviä on tullut oltua yhteydessä liian vähän. Heitä aion muistaa uudenvuodenlupauksessani.

Kuntoilua olen aloittelemassa uudella innolla. Parin vuoden ajan liikunta on rajoittunut kävelylenkkeihin ja satunnaisiin käynteihin keilahallissa. Pari vuotta sitten sanouduin irti kuntokoulusta, jossa oli tullut ahkeroitua vuosien ajan. Sopimaton verenpainelääkitys ja pitkät työpäivät uuvuttivat liikaa. Käynnit harvenivat harvenemistaan ja oli turhaa maksaa enää kannatusmaksua kuntokoululle. Mutta nyt liityimme Miehen kanssa sinne uudelleen. Kolmen kuukauden ajan minua "vahtii" ohjaaja. Tai oikeammin hän on käytettävissä apuna liikkeelle lähtöön ja sopivan tehon lisäämiseksi. Haluan takaisin sen hyvän olon, mikä seurasi tehokasta jumppaa.

Ja harrastukset. Niille löytyy nyt aikaa paremmin. Olen plaraillut kansalaisopiston kevään ohjelmaa. Digikuvaus kiinnostaa - siis oppia niksejä tämän yritys-ja-erehdys-menetelmän sijaan. Niin ja kuvankäsittely, tottakai. Ja sen lisäksi olisi joukko muita, lähinnä taidepainotteisia aineita. Ehkä mahdun johonkin mukaan. Ilmoittautuminen on huomisesta alkaen. Syksyllä suosituimmat ryhmät täyttyivät muutamassa minuutissa. Taidankin nukkua sormi pystyssä ensi yön, että se on valmiina naputtelemaan nettiin heti kello yhdeksännollanolla.

Elämä on ihmisen parasta aikaa.

4 kommenttia:

Kerttu & kengurut kirjoitti...

Kiitos joulupaketista - hain juuri postista. Ihan mahtava :)

Eevis kirjoitti...

Kiva kuulla, että se ehti ajoissa perille. Psyyköhän se "ehjänä" jouluaattoon asti? ;)

Vicki Li kirjoitti...

Liikuntareseptiä täytyisi alkaa noudattamaan täälläkin. Mutta veikka henki olisi altis, on liha heikko.

Eevis kirjoitti...

Saapa nähdä, Vicki, miten käy... :)