maanantai 8. joulukuuta 2008

Läähätän ja läkähdyn



Alkoi pyöriä mielessä se sävel: "Läähätän ja läkähdyn,Y, Y-Y!" Se taitaa jatkua, että syövereissä syleilyn. Ö, Ö-Ö. Ei täällä vaan semmoisissa syövereissä. Vaan palaudutaan taas päivän työstä. Tuo laulu menee sentään duurissa - se, mitä nyt nuoteista tiedän. Ja duurissa täälläkin sentään. Sen verran totean, että on pakko antaa työlle pikkusormen kynsi vapaa-aikana ja alkaa lukea kotonakin työsähköpostit. Muuten ei-tuu-mittään!


Oikeasti taustalla soi Paul Simonin Graceland. Ja pääni nyökkii tahdissa. Ihana! Kiitos, Katriina!


En jaksa nyt oikealle lenkille, mutta ainahan voi tehdä virtuaalilenkin. Nnnnoh, hikoilun ja hengästymisen kanssa nyt on niinjanäin. Mutta kyllä se virtuaalisestikin virkistää. Siis palataan tuokioksi eiliseen.


Pilvet roikkuivat tuttuun tapaansa niskaa hipoen. Silti varustauduimme eiliselle lenkille kameroiden kanssa. Jos JOTAIN kuvattavaa tulisi vastaan. Tuntuu siltä, että kun on tottunut nyt kulkemaan kameran kanssa, löytyy aina jotakin ihmeteltävää tai ihasteltavaa. Annoin raahata itseni läheiseen lintutorniin. Sillä tiesinhän, että muuttolinnut ovat aivan jossain muualla ja pesinnän kanssa on niin ja näin. Siksi yllätys olikin hieno, sillä se ääni, mikä syntyi, kun vapaat laineet liplattivat jään alle ja soittelivat kaisloja, oli ihmeellinen. En ollut koskaan kuullut sellaista ääntä aikaisemmin, kaupunkilaistyttö.





Sinnikkäästi etenimme rantaraittia. Oli niin liukasta, että vauhti oli hitaahkoa ja takajalka lipsui. Eikä mitään mieltä nostattavaa katseltavaa. Veneetkin hytisivät ohuen lumipeiton alla.





Silloin muistimme Kallen, jota emme olleet käyneet tervehtimässä moneen kuukauteen. Kalle asuu paikallisessa vihermaassa, jossa nimensä mukaan on kesä ainainen. Herätimme sen unestaan. Vaikutti siltä, että keskeytetty päiväuni aiheutti mieliharmia, sillä se kaivautui sanomalehden alle ja käänsi selkänsä meille. Eikä vastannut, vaikka hoimme sille "päivää" ja "terveterve" monet kerrat. Päätimme lopulta poistua näyttämöltä tappion kärsineinä. Jos ei huvita, niin ei huvita ja olkoon sitten! Mutta silloin kuului käheällä äänellä:"Päivää, päivää!" Kaikki oli meille anteeksi annettu. Saimme kuunnella vuolasta juttelua. Ja kun lopulta oli aika lähteä kotiin, se yritti huudella meitä takaisin kirkumalla kimeästi.





Niin, Kalle on kakadu, älykäs, utelias papukaijalintu. Sen ikää en nyt muista, mutta ei se aivan eilisen teeren kakadu ole. Oli ihmeellistä muistella, että tuollaisia Kalleja bongasimme kymmenien lintujen parvina tienposkessa ajellessamme siellä aussiteillä. Huoh!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai, ootte käyny Kallea moikkaamassa! Kerran siellä yhdillä nuorilla pojilla oli hyvät ilmeet, kun Kalle alkoi yht'äkkiä puhua. Eivät tienneet puhetaidoista etukäteen ja katsoivat toisiaan ja minuakin hieman häkeltyneenä. Huvittava tilanne :)

Virpi P. kirjoitti...

Outoa,ettei järvi ole vielä jäässä kokonaan. Lunta tulee, mutta ei kunnon pakkasta. Samoin on täällä jalka vippassut!

Eevis kirjoitti...

Kerran, Satu, on Kalle häkellyttänyt meidätkin. Se kähisi: "Haista fffitu." Aivan selvästi...

Jukra etten päässyt tänään kuvailemaan. Pensaat pursuilevat uutta lunta ja järvi lienee edelleen auki näillä asteilla.

Vicki Li kirjoitti...

Eevis,onpas niin talvisia kuvia, voi suorastaan haistaa tunnelman. Mie olen kuunnellut Hietasen Penttiä nyt monta päivää, kun siippa on reisussa. Ehkäpä nyt vaihdaan Kääriäisee Jormaan. rentoa viikkoa!

Eevis kirjoitti...

Aijjai, Vicki Li, näkisitpä nyt, kun kaikki oksat on kuorrutettu pehmeällä, uudella lumella.
Yksin ollessa minäkin annan levyn soida niin että hiljaisemmatkin äänet kuuluvat. Nytkyn vieläkin Paul Simonin tahdissa.. :)