sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Jouluaatonaatonaattoo



Joulu tulee. Eikä enää jolkotellen, sillä se lähestyy jo nurkan takana. Viime päivinä se on tullut Rajattomien Joulu-levyn tahdissa. Levyllä on niin iloisen levollinen tunnelma, että musiikki osuu suoraan ja hyvästi syvälle "hermoon".


Kävimme Miehen kanssa tänään pitkällä kauppareissulla. Ostimme valmiiksi kaikki jo nyt ostettavat ruokatarvikkeet. Ostimme myös muovilla kyllästetyn pöytäliinan kahden tahmatassun kunniaksi. Täydentävä ruokatarvikkeiden ostosmatka tehdään aatonaattona ja loput saadaan kotikatumme päässä olevasta pikkukaupasta aattona. Nuorempi tytär käväisi jutustelemassa kuulumisia ja kaiveli kouluaikaisen keittokirjani väliin talletetun glögipiiraan ohjeen. Hän lupasi leipoa sen jouluaatoksi. Ensimmäisen glögipiiraan meille leipoi erinäisiä vuosia sitten miniämme.


Aattona meitä on ruokapöydän äärellä kahdeksan. Nuorempi tytär tulee poikaystävänsä kanssa jo ateriaa valmistelemaan. Ja vanhempi tytärkin tulee etelästä perheineen aattona puolenpäivän aikaan. Joukosta puuttuu kaksi, eli miniämme ja poikamme. Mietin, että koska olisimme olleet koolla koko perhe yhtäaikaa. Olisiko se ollut vanhemman lapsenlapsen synnyttyä, lähes kaksi ja puoli vuotta sitten? Muuten pidämme kyllä paljon yhteyttä eri suuntiin. Koen, että välimme ovat läheiset.


Eilen käväisin päiväseltään Helsingissä ystäväni ja hänen parin naapurinsa kanssa. Ihan muuten vain. Päivä oli sateinen aamuvarhaisesta iltamyöhään saakka. Onnistuin silti nappaamaan kamerallani joitakin joulutunnelmia.


Esplanadin puiston puut olivat kauniisti valaistuja.





Puitossa oli pitkät rivit käsityöläisten myyntikojuja. Pitkä ja hoikka joulupukkikin siellä seisoskeli. Hän vaikutti hieman hämmentyneeltä. Lumesta ei ollut tietoakaan ja rekikin juuttunut ties minne lumen puutteessa. Posetiivari soitteli iloista musiikkia. Häntä ei sade tuntunut haittaavan, vaikka välillä oli leviteltävä muovit soittimen suojaksi.





Ainoa ostokseni oli Intiassa tehty tähtilyhty. Impulssiostos.





Vielä kaksi työpäivää ja sitten on aika käydä joulun viettoon...

3 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Voih, sun kuvat on taas n i i n kauniita!

Vicki Li kirjoitti...

Joulurauhaa! Tytär tuli tänään Helsingistä nyssäköineen ja teimme kauppaostoksia.Huomenna varmaan viimeiset hommelit vessan pintojen jyrsinnän metelissä. Sitten laskeutuu rauha, toivottavasti koko taloyhtiöön, kun meillä metelöinti lopetetaan.

Eevis kirjoitti...

Kiitokset kommenteista! Oikein hyvää ja rauhallista joulua!