perjantai 29. helmikuuta 2008

Hajatelmia

Jälleen yksi viikko elettynä. Työssä oli helpompaa kuin yleensä; potentiaaliset soittajat ja paikalle tulijat olivat varmastikin talvilomalla. Tietää kenties tiheämpää tahtia ensi viikolla - ja sehän on vasta ensi viikolla...

Mies oli pappana ja minä työn ohessa Nanni-koiran yksinhuoltajamammana muutaman vuorokauden. Pakko kävellä työhön, pakko kävellä työstä pois... (bussillakin pääsisi, mutta ei ilkiä kahta kilometriä ajaa) ja pakko kulkea koiran kanssa lenkki aamulla, illansuussa ja vielä iltamyöhäsellä juuri ennen nukkumaan menoa. Vanha koira nääs... Ai että teki hyvää!

En muuten ollut ennen koirien kanssa elämistä tullut ajatelleeksi, miten tarkkoja suunnitelmia ja mittauksia on tarpeen tehdä ennen pissimistä! Joku pieni puun oksakin pitää haistella juuresta alkaen jokaisen haaran kärkeen saakka, ennen kuin tietää juuri oikean paikan johon tirauttaa muutama tippa. Pitää jättää säästöön paremman paikan varalle. Ja ennen kakkimista pitää tarkistaa ensin muutama paikka ja oikean löydyttyä kiertää joskus muutama kierros vastapäivään ja pari myötäpäivään - siinä!... Ennen työpäivää ei vaan hermo meinaa kestää, aina.

Ilma oli leppeän raikas ja aamullakin on jo valoisaa; mikä oli kävellessä työhön... Talitintin laulun lisäksi kuuluu jo muutakin viserrystä. Tuntisi vain! Muutama vuosi sitten liityin lintuyhdistykseenkin, jotta oppisin lisää linnuista. Odottelen vieläkin, että Seura tekisi kaltaisekseen... Erottaisivat, jos tietäisivät, kuinka monta lintua tunnistan... Parilla hyvin antoisalla retkellä olemme Miehen kanssa kyllä olleet lintuharrastajien matkassa - vetäjänä oli varmaankin ihan ammatikseen asiaan perehtynyt. Ensimmäisellä retkellä ajelimme kesäkuisena iltana pyörillä ympäri asuinaluettamme - bongasimme yölaulajia. Satakielenkin kuulin silloin ensimmäistä kertaa kotikaupungissani. Varmaan olin kuullut aikaisemminkin ja nimittänyt sen vain nätisti laulavaksi linnuksi. Toisen kerran olimme saman yhdistyksen retkellä suolla, luonnonsuojelualueella. Emme voineet kuin ihmetellä ja ihailla retkikumppaneitamme... Miten paljon enemmän heidän silmänsä näkivätkään ja korvansa kuulivat! Siinäpä haastetta...

Haastetta siinäkin, että saisin lopulta toimeksi parannella tämän blogin "leiauttia" - Kun vierailee toisten upeilla sivuilla, tulee houkutus tehdä jotain... Tekniikan "ihmelapsena" epäröin ryhtyä toimeen, sillä ihan mahdollista, että deletoin koko blogin... Laskuria haluaisin asetella ja jotain iloa silmälle... Mahdolliset vihjeet ja neuvot ovat tervetulleita...

Huomenna jälleen aikainen herätys. Päiväretki Tampereelle ja Ideaparkiin suunnitelmissa (Nähtävä kait kun siitä niin puhutaan.)... Pakko lopettaa.

Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

noeijoo kirjoitti...

Kunpa voisi kävellä töihin, saisi siinä tarvittavan liikunnan ja raitista ilmaa. Kuulisi linnun laulun. Muutta autolla on mentävä, liian pitkä matka. Menisi päivä perille saapumiseen.
Ideapark oli minusta yllättävän mukava paikka, kun kävin hiljan Tampereella käydessäni, ja harmittelin, kun ei ehtinyt käydä syömässä, oli ravintoloita joka lähtöön. Hauskaa reissua!

Virpi P. kirjoitti...

Rauhallinen viikko siis ollut -mitä nyt kaikki kotityöt olet joutunut itse tekemään. Kivaa reissua huomenna, Ideapark on multakin vielä näkemättä.

Mulla on kävijälaskuri osoitteesta http://supercgi.muuri.org/. Valitse sieltä Laskuri, sitten ylärivistä Laskuriin ja Liity käyttäjäksi. Minä käytän näissä anonyymiä nimeä ja erillistä hotmail-osoitetta. Tästä osaat varmaan eteenpäin.

Vicki Li kirjoitti...

Sama vika Rahikaisela...olen innostunut linnuista jo muutama vuosi sitten, mutta kovin hitaasti tunnistus lisääntyy. Olemme männä vuosina tehneet upeita linturetkiä Viroon loistavan lintuoppaan seurassa, harmi, että ne reisuut on ohi. Hyvät kiikarit mulla on ja pari lintukirjaa, laulu CD:n ostin viime keväänä. Pikkuhiljaa...

Tilda kirjoitti...

Hienoa että olet kävellyt töihin! liikunta virkistää :) kerrohan millaista ideaparkissa oli, en ole koskaan käynyt.

Eevis kirjoitti...

YRITÄN parantaa tapani työmatkan suhteen, Noeijoo ja Cascas! Mutku..
Kiitos laskuriohjeesta, Katriina...Tukiopettajan avulla sain sen toimimaan...
Niin, hyvä kiikari pitäisi meidänkin hommata, Vicki Li.
Kiitokset matkatoivotuksista! Raportinkin sain juuri tehtyä...

Virpi P. kirjoitti...

Linnut alkavat kai kiinnostaa vasta yli nelikymppisiä, sen verran happamasti nuoriso hymyilee, kun yrittää kertoa, että peipponen laulaa. En minäkään tunne montaa llintua.