tiistai 26. elokuuta 2008

Tilkuilla ja tonttumailla



Oletko koskaan lähettänyt tekstiviestiä ja jäänyt odottamaan vastausta känny korvalla? Minä olen. Serkulle. Ensi lauantaina on Sukujuhla Turussa, mikä tarkoittaa, että kolmen vuoden välein kokoonnumme yhteen, äitini kaksi elossa olevaa veljeä vaimoineen, liuta serkkuja ja heidän perheitään. Siskoni perheineen. Kaikki eivät pääse mukaan, mutta nelisenkymmentä on ilmoittautunut. Oma lähtemiseni on nyt vaakalaudalla ja Miehen siis myös. Jaksanko?


Tänäänkin tiiviin työpäivän jälkeen on iltalenkki tehty, saunottu, hetki aikaa ajatuksille koneen äärellä. Jää blogivierailut nyt tekemättä.


Ulkona aistin jo syksyn tuulahduksen. Olohuoneen ikkunasta näin, että ensimmäiset villiviinin lehdet ovat punertuneet. Ulkona kävellessä piti vetää kädet hihan suojaan suppuun. Niitä paleli. Ja huppu oli nostettava pään suojaksi järvenrannan raitilla kävellessä. Tuuli viilensi korvia. Ohittaessamme viljelypalstoja katselimme satoaan kypsytteleviä maatilkkuja ja toivoimme, että yöpakkaset eivät kiusaisi ahkeria viljelijöitä. Suurella osalla oli ruoka-antimia vielä keräämättä ja siellä täällä kukat piirsivät värikkäitä raitoja järveä kohti alenevaan rinteeseen. Kuvia tuosta rehevästä tilkkupeitosta en voi laittaa. Oli liian hämärää.


Viikonloppuna onneksi ilta-aurinko paistoi, kun kävelimme metsässä, jossa tontut ja keijukaiset asuvat. Eivätkö asukin?





Ja tuolla asuu itse Ahti väkineen.


4 kommenttia:

Vicki Li kirjoitti...

Eevis- römöin yöpöytä kilpailussa tärkeää ei ole voitto vaan reilu peli... Sitä paitsi mua oikeasti kiinnostaa tämä koko kirjo tässä asiassa. Kyllä mun pöytä on sotkuisin tähän astisista osallistujista. Mulle selvisi eilen, että lähden Göteborgiin pidennetyksi viikonlopuksi lokakuussa. Mun hyvä ystäväni lukioajoilta on asunut siellä jo pitkään.

Kuvittelija kirjoitti...

Keijukaismetsä ja ahdin valtakunta,
kauniita kuvia!

Virpi P. kirjoitti...

Saanko esitellä, naapurini Ahti ja Keiju.

Eevis kirjoitti...

Reilu peli, totta kai. Mutta ilman etiäistä olisin ollut palkinnoilla ;)
Lentäen Göteborgiin? Voit sitten odotella mukavaa viikonloppua ystävän kanssa.

Kiitos Vapulis!

Niin, Männiäisistä en ole varma... :)