torstai 19. kesäkuuta 2008

Etana, etana näytä sarves!






Tuleeko juhannukseksi poutaa?





Ja kappas, näyttääpä etana hyvinkin, että "Jo vain, poutia pitelee." Mutta uskoisiko tuota? Parempi varautua kunnon sadetamineilla matkaan. Lähdemme aattona aamupäivällä viettämään juhannusta yhdessä entisten naapureittemme kanssa erääseen kurssikeskukseen. Sama porukka kuin vappuna, meidän lisäksi neljä pariskuntaa. Ja lisäksi joukkomme vahvistuu muutamilla lapsilla ja lapsenlapsilla. Lähes parinkymmenen vuoden ajan olemme pitäneet "juhannuskisoja" yhdessä. Kolme päivää leikkimielistä pelailua, yhdessä oloa, grillailua, jutustelua ja valmiit ruuat.


Omat lapsemme eivät ole enää vuosiin osallistuneet tähän juhannukseen. Tänä vuonna esikoispoikamme istuu vaimonsa kanssa lentokoneessa kohti Suomea. Lento Melbournesta kestää lähes vuorokauden. Menisi vaan pian viikko ja rapiat; sitten näemme jälleen. Kaksi viikkoa lomailevat täällä ja lentävät sitten takaisin vuodeksi vielä. Haikeutta vähentää suuresti se ajatus, että me näemme jälleen lokakuussa.


Vanhempi tyttäremme viettää juhannusta perheensä kanssa tahollaan. Ikävä jo heitäkin. Mies oli heille vasta muuttoapuna, mutta työ esti minua osallistumasta. Parin viikon päähän on järjestettävä käynti etelässä heidän luonaan.


Nuorin tyttäremme on työssä koko juhannuksen. Ja suunnittelee muuttoa meidän väliaikaisesta huomastamme omaan kotiin. Kuun vaihteessa olisi muuton aika; samoina päivinä kun esikoinen ja miniä ovat täällä. Laskeskelimme Miehen kanssa, että kuinka monessa muutossa olemme lapsiamme avustaneet. Lähentelee pariakymmentä. On siinä peräkärry saanut kyytiä! (Tytölle pitää järjestää joku mukava yllätys juhannusaatoksi, kun tulee iltamyöhällä kotiin. Lähteäkseen taas aamuvarhaisella.)


Tämä viikko on ollut lomaa. Monta kertaa olen ollut etusormet pystyssä päivitääkseni blogia. Mutta on kiirettä pidellyt. Ei millään ole ehtinyt! Puutarhahommia (siis oikeasti), tyttären kanssa kaapiston tuunausta, pyöräilyä, käveleskentelyä, Globetrottersissa häviämistä. Ja huipennus lienee sellainen, jota edes julkkikset eivät sadassa lomavinkissään (vrt. maanantainen iltapäivälehti) olisi keksineet: Tiistaipäivä liemiruuilla, sitten illalla cocktail joka kirvoitti kauhean kuvotuksen ja eilen tunti tutkimuspöydällä. Huipennuksen huipennus on kuitenkin se, että ei löytynyt syytä huoleen.


Voivoi, nyt loppuu aikani olla koneella. Paljon pulistavaa jää taas toiseen kertaan. Lähdemme Miehen kanssa kaupoille juhannusvarusteita etsimään.


Satoi tai paistoi, Oikein Hyvää Juhannusta sinulle! Sadekin voi olla kaunista!


2 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Hyvä uutinen, ettei mitään löytynyt. Lomaviikko tuntuu olleen täynnä oikeaa elämää, toivottavasti juhannuskin on virkistävä ja iloinen!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos toivotuksista! Oikein mukavaa juhannusta!! :):)