tiistai 4. maaliskuuta 2008

Kesäsäilykkeitä

Nyt, kun lunta tupruttelee aina vain lisää ja lisää ja kevät antaa odotella itseään, on hyvä avata purkillinen säilöttyä kesää.



Aloitellaanpa vaikka tuolla onnettomalla kuvalla, joka oli eilen kallellaan... Se on Ylläksen Varkaankurusta, Velhopolun vaellusreitin varrelta... Voin vieläkin kuulla veden kohinan...




Jatketaan matkaa kohti tunturia... Tuossa, juuri tuossa kuusikossa, lauloi joku ihmeellinen lintu. Ääni oli huilumainen...












Mies katosi yllättäen...









Mutta löytyi, ja matka jatkui korkealle, korkealle... Kello lähenteli jo puoliyötä... Oli täysin hiljaista. Ja tyyntä.


Ja kaiken tuon suuren kauneuden jälkeen...







Näimme vielä jotain niin pientä...

... ja niin kaunista.

Sen pituinen se.

6 kommenttia:

Virpi P. kirjoitti...

Voi että, tuonne kyllä tekee mieli lähteä kesäyötä katsomaan. Sen ainoan kerran, kun olen käsivarressa asti käynyt, tunsin koko ajan, että tänne kuulun, Lappiin. Täällä sielu lepää ja ihmiselle on tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kauniita maisemia! Veikkaan, että löysit miehesikin...

Tulin tänne Vicki Lin kautta lukemaan koirajuttujasi ja ne olivatkin hauskoja ja opettavaisia. En ole koiranomistaja, mutta mieli halajaisi jotain pientä paijattavaa.

Onnea uudelle blogille! Olet jo huomannutkin, että täällä saa ajan kulumaan. Mutta on sitä paljon huonompiakin harrastuksia. =)

noeijoo kirjoitti...

Oi, vanamoita. Niitä kasvoi entisellä mökillämme.
Lapin maisemat ovat tosiaan kuin kotiin olisi tullut. Tuonnekin voisi suunnata, joskaan reitti ei saa olla liian vaikeakulkuinen polvieni takia, kun turvottelevat aina vaelluksella. Sehän ei ole este silti lähteä vaeltamaan, pikku hinta siitä rauhasta, minkä siellä tavoittaa.

johanna kirjoitti...

Löysin tieni sitten tännekin! Tarvetuloa vastavierailulle :)

terveisin Melkein Sukulainen

Eevis kirjoitti...

Katriina - yö oli satumainen! Suosittelen lämpimästi. Niin edullistakin - iso (4h), saunallinen täysin varusteltu mökki Äkäslompolossa 50€/yö.

Kiitos käynnistä, Iines. Kyllä, mies löytyi - huoh! :) - Joopa, piti taas olla jo tunti sitten lenkillä...

Noeijoo, ainakin Pyhätunturilla ja Ylläksellä on hyvät, sopivan mittaiset päiväreitit. Pitkospuut helpottivat menoa myös kivikossa tuolla. Se hiljaisuus on ihmeellistä! Ja kaikki.

Kiitos käynnistä, Johi! Kävin jo kurkkimassa ja kommentteja piilottamassa - hieno blogi Sinulla!

Vicki Li kirjoitti...

Lappi on ihana. Jos pääsee sinne muulloin kuin sääskiaikaan...